Hoe is Droomgezicht ontstaan?
Droomgezicht is bedacht en ontwikkeld door Erik Loos.
Erik werkt in de technische beveiligingsbranche en woont met zijn vrouw en twee kinderen in het Noord-Hollandse dorp Hoogwoud.
Erik Loos:
“Zomaar een vrijdagavond in Parijs. Honderden mensen bezoeken een concert in concertzaal Bataclan. En dan opeens is er die terroristische aanslag… terroristen schieten in het rond. Ook op straat en in een café. Honderden onschuldige mensen zijn op slag dood. Mensen zoals jij en ik…
Dit nieuws sloeg bij mij in als een bom. Zoals bij iedereen, denk ik. Ik dacht aan de mensen, aan de paniek. Dit had mij ook kunnen overkomen. Dit kan iedereen overkomen. Ik dacht aan wat de slachtoffers nog hadden willen zeggen als ze de kans hadden gehad. Ik dacht aan hoe wreed het is dat zoveel nabestaanden hun geliefden kwijt waren terwijl hun levens nog niet waren uitgeleefd. Wat hadden ze elkaar nog te vertellen?
Toen realiseerde ik me dat het eigenlijk heel vaak gebeurt dat iemand plotseling komt te overlijden. Niet alleen bij een terroristische aanval. Het gevaar ligt overal op de loer. Een hartaanval, een ongeluk en je bent er niet meer. Ik vroeg me af of het me rust zou geven als ik wist dat de dingen die ik nog wilde zeggen, na mijn overlijden daadwerkelijk bij mijn geliefden terecht zouden komen. Via een videoboodschap of een brief. Ik denk van wel. En zouden mijn geliefden zo’n boodschap op prijs stellen? Ik weet zeker van wel.
Inmiddels heb ik een videoboodschap gemaakt. Het was niet makkelijk. Wat wil je zeggen? Hoe breng je je boodschap goed over? Ik heb het een paar keer opnieuw moeten doen. Maar dat was niet erg, het filmpje is er en het geeft me rust dat het er is.
Zo ben ik op Droomgezicht gekomen. En het is niet bij een idee gebleven. Sinds 2016 is Droomgezicht een feit. Ik hoop dat het idee dat Droomgezicht er is, dat je op een veilige manier een mooie boodschap aan je geliefden achter kunt laten, veel meer mensen een gerust gevoel zal geven.”
Droomgezicht is volledig onafhankelijk, wij hebben geen contacten met andere bedrijven en er komen ook geen reclame uitingen op de website voor. Hiermee zijn onze intenties transparant, we zijn er alleen voor jou en je nabestaanden.

 

Droomgezicht
Uit liefde voor je geliefden