Procedure inschrijving en versturen documenten.

 

 

Hoe werkt Droomgezicht?

Droomgezicht is zo ontworpen dat het mogelijk is om één of meerdere videoboodschappen voor je geliefde, kinderen, ouders, broers en zussen, familie, vrienden of collega’s achter te laten. Na je overlijden zorgt Droomgezicht dat je boodschap bij de juiste personen terecht komt. Uiteraard gaan we hierbij zeer discreet en vertrouwelijk te werk.

Droomgezicht in 5 stappen

Stap 1
Bedenk voor wie en/of voor welke gelegenheid je een boodschap zou willen achterlaten. Voor je ongeboren kind? Voor je geliefde? Voor de trouwdag van je kind? Voor je ouders? Je vriendengroep? Je broer of zus? En wat je in de boodschap zou willen zeggen. Denk aan mooie, grappige, bijzondere herinneringen die jullie samen delen. Die ene vakantie. De geboorte van je kind. Jullie trouwdag. Dat geintje dat jullie ooit eens hebben uitgehaald. Maar ook: wat wil je je geliefde, je kinderen, je ouders meegeven voor na je dood? Waarmee kun je ze een hart onder de riem steken? Welke adviezen wil je ze geven? Waar moeten ze op letten?
Stap 2
Schrijf de punten die je in je video wilt vermelden op. Denk daar rustig over na, dit lijstje met punten/steekwoorden kun je gebruiken bij stap 3.
Stap 3
Het opnemen van een videofragment kan lastig zijn. Zoek voor het opnemen van het filmpje een rustig plekje uit, een plek waar je op je gemak bent. Dit kan ook een locatie zijn waar jij en je geliefden een speciale herinnering aan hebben. Het bos, het strand, de duinen, aan het water… Het kan ook een ruimte in huis zijn, een plek waar je graag zit met je geliefden of vrienden. Aan de keukentafel, op de bank, in de tuin, op de veranda… Oefen een paar keer en bedenk dat het niet in één keer goed hoeft te zijn. Het eindresultaat hoeft niet perfect te zijn. Wees gewoon jezelf. Zet de camera klaar – dit kan ook je mobiele telefoon zijn of een fototoestel met filmfunctie. Pak je papier met steekwoorden erbij en spreek je geliefden toe.
Stap 4
Schrijf je in op Droomgezicht. Klik hier voor het inschrijfformulier. Als de inschrijving succesvol is, ontvang je een bevestigingsmail met je persoonlijke Droomgezicht referentienummer. Dit referentienummer heb je nodig voor de verdere communicatie met Droomgezicht. Nu is het tijd om de vergoeding voor Droomgezicht te betalen.
De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 10,00 euro. Het Droomgezichtabonnement kost € 16,50 per jaar.
  • Klik hier voor meer informatie over de vergoeding.
  • Hou je Droomgezicht referentienummer bij de hand.
Stap 5
Als de betaling bij ons binnen is, ontvang je een bericht waarin staat dat je over kunt gaan tot het versturen van je persoonlijke document(en) en/of videoboodschap(pen) naar Droomgezicht.
  • Dit kan gratis via ”WeTransfer (free)
  • Het juiste e-mailadres is: info@droomgezicht.nl
  • Ons advies is om elke video/document separaat te sturen. In de toelichting kun je dan nauwkeurig vermelden voor wie het filmpje is, voor wie en voor welke gelegenheid.
  • Voor mobiele toestellen is een app beschikbaar. Voor IOS is dit We Transfer mobile. Voor Android is dit We Transfer Mobile.
  • Er is 1 gigabyte (GB) ruimte voor uw filmpjes en documenten. Heb je meer gigabyte nodig? Geen probleem. Vraag dit even bij ons aan. Je betaalt hiervoor een kleine meerprijs.
Al je documenten en/of videoboodschappen worden bij ons, onder je persoonlijke Droomgezicht referentienummer, op een speciale server gezet. We werken dus niet in de cloud, dat is wel zo veilig.
Je abonnement wordt niet automatisch verlengd. Na een jaar ontvang je een herinneringsmail en kun je weer even bewust nadenken of je nog steeds achter je boodschap(en) staat. Zo ja, dan kun je het abonnement met een jaar verlengen.

Procedure bij overlijden en opvragen van de documenten.

De documenten worden vrijgegeven aan diegene die door de overledene is opgegeven indien de nabestaande het overlijden aan kunnen tonen door middel van:
  • een rouwadvertentie
  • verklaring van overlijden (getekend door een arts)
  • of een akte van overlijden.
Voor alle opties geldt dat dit in combinatie is met het referentienummer van de betreffende persoon.
Uitzondering: indien de klant op het inschrijfformulier heeft aangegeven dat bij uitblijven van betaling de gegevens aan de nabestaande verstrekt mogen worden. In deze situatie worden de gegevens automatisch verstuurd naar de opgegeven nabestaande(n).
Let op: de documenten worden dus alleen via de email adres(sen) door de overledene is/zijn opgegeven verstrekt.

 

Your content goes here